27 toukokuuta, 2007

Nettipäiväkirjani - Äänikommentit

Nyt saamme pitkästä aikaa nettipäiväkirjalle muutoksia tai suurempia muutoksia, aikasemmin minä lisäsin tuohon toisen Last.fm profiilin josta näkee mitä muut tätä konetta käyttävät kuuntelevat.

Uunituoretta taas on MyChingon kehittämä äänikommentointi palikka, eli kävijät voivat kommentoida juttuja ja koko sivua/blogia julkisesti omalla äänellään mikäli näin tahtovat.

Äänikommentoinnin löytää Nettipäiväkirjasta sekä Videopäiväkirjasta tuosta oikealta. :)

Olkaa hyvät ja kokeilkaa tuota näpsäkkää härveliä.

Tuo on toteutettu sitten Adoben Flash tekniikalla joten Flash plugari olisi hyvä olla asennettuna, itse kommentin nauhoitussivusto taas käyttää hyväkseen Sunin Javaa joten sitäkin tarvitaan ja toki myös mikrofonia :)

Itse kokeilin tuota mutta jostain syystä se haluaa äänittää äänet linjaulostulo-liittimestä enkä näin ollen saanut siihen mitään muuta tallennettua kuin televisiokanavan pölinää =) joten jätin sen julkaisematta jotta kukaan ei vaan pääse minua tekijänoikeusrikkomuksista oikeuteen vetämään...

EDIT: (28.05.2007). Lisäsin Nettipäiväkirjaan vielä Snap.comin kätevän linkkien esikatseluominaisuuden. Kävijät näkevät Snap.comin tarjoaman Snaps Shots esikatseluikkunan kun vievät hiiren valokuvan taikka linkin päälle, Snaps Shots ikkuna ei ole selaimen oma ikkuna joten kyseessä ei ole kovin häiritsvä popup pläjäys, kävijä voi itse ottaa ominaisuuden pois päältä painamalla Snaps Shots ikkunassa olevaa "Disable" nappia tai linkkiä.

Tämän toiminon käyttäminen ei vaadi erikseen mitään selainlaajennuksia kuten Flashia ynm... vaan se toimii täysin natiivisti selaimen sisäänrakennetuilla tekniikoilla.

Osoitteessa snap.com on myös kiinnostava hakukone jossa näkee koko sivuston esikatselutilassa niin suurena kuvana että siitä saa selvää, ilman että tarvitsisi koko sivulle lopulta edes mennä.

Suomalaiset sivut ovat kylläkin vielä melko vähissä ja haut saattavat näyttää vääriä sivustoja, tätä varten hakutuloksissa on linkki "perfect" sekä "junk" jolla voi antaa palautetta hakukoneen täsmällisyydestä.

Ei kommentteja: