10 lokakuuta, 2007

Suomi osaamista maailmalle: Google osti Jaikun

Olihan tuo hieman arvattavaa että Jaiku on kiinnostanut alalla toimivia jättejä, se että juuri Google osti Jaikun voi olla yllättävää.

Jaikusta on ollut pitkään sellainen tunne että se olisi juurikin tehty myyntiin ja voi ollakin että omistajat ovat itse neuvottelut aloittaneet?

Omistajat keskittyivät palvelua luodessaan ja kehittäessään aivan muualle kuin Suomeen, järjestelmän ainut käyttöliittymä kieli on Englanti ja myös virallisten mobiilisovellusten (Jaiku Client) kieli on Englanti.

Jaikun omistajat ja kehittäjät kävivät Suomalaisissa tapahtumissa puhumassa Jaikusta Suomalaisille kuulijoille, kuitenkin he puhuivat Englanniksi?!?... Näistä merkeistä oli hyvin luettavissa se että tuote on erityisesti tehty myyntiin.

Se mitä Google meinaa Jaikun kanssa tehdä on vielä kysymysmerkki, itse palvelu toimii ongelmitta eikä sen käyttöön tule ainakaan ihan heti muutoksia, tosin Jaikun ylläpito esti uusien käyttäjien rekisteröinnin saman tien kun olivat kaupan julkistaneet, tämä ehkä siksi että Jaikuun saattaa tulevaisuudessa päästä kirjautumaan Googlen kirjautumispalvelun kautta ja siksi uusien käyttäjien tietojen siirrolta haluttiin välttyä.

Jaiku on ensimmäinen koodipohja tai ylipäänsä tuote/palvelu jonka Google on omistukseensa hankkinut, harmillista on vain se että Jaiku ei missään vaiheessa markkinoinut itsensä lisäksi Suomea... mistään ei saanut helposti selville mistä Jaiku on lähtöisin.

Jaikun tiedote kaupasta tästä.

Ei kommentteja: