13 helmikuuta, 2010

Olympialaiset alkoi VANCOUVER 2010

vancouver Viime yönä Kanadan Vancouverissa räjähti, sillä vuoden 2010 talvi olympialaisten avajaiset olivat tuolloin.

Avajaisia varjosti aiemmin päivällä, kelkkailuturmassa menehtynyt osanottaja, uhria muistettiin hienosti avajaisohjelmaan mukaan mahdutetulla minuutin hiljaisuudella sekä osanottovalitteluilla järjestäjiltä että Olympiakomitealta.

 

avajaiset_tuli Itse avajaiset olivat hienot ja varsinkin olympiatulen sytytys oli hyvin jännittävä, sillä näytti siltä että itse tulen tuojatkaan eivät olleet ihan varmoja mitä tulevan pitää, tämä johtui siitä että urheilijoiden piti ehkä odottaa hieman harjoituksia kauemmin olympiatulen tornia joka muodostui kolmesta toteemipaalusta, sitä tosiaan katsojanakin jännitti siinä vaiheessa kun toteemit alkoivat kallistua jokainen hieman eri kulmassa, sitä katsoi että tuossa on jotain teknistä vikaa nyt ;) ei onneksi ollut.

Avajaisten sanomana oli esitellä Kanadan monikansallinen kulttuuri ja varsinkin alkuperäiskansa, eli intiaanit otettiin huomioon erityisen hienosti ja kiitettävästi, itse asiassa ohjelma alkoi ja päättyi intiaanikansan uskomusten, tarinoiden ja tapojen esittelyyn, väliin toki mahtui nykyisen Kanadalaisen näkökulmaa asioista.

Yksi ikävä piirre oli kylläkin ns. VIP-aitio johon liittyivät kaikki silmää tekevät, tähän aitioon piti kaikkien mennä ja olla tasapuolisesti mutta alkuperäiskansan edustajat tulivat aitioon vasta myöhemmin, tähän toki saattoi liittyä jotain muuta kuin mitään kovin dramaattista syytä.

Jännää oli myös se että virallinen avajaistapahtuma pidettiin jäähallissa, eikä ulkotiloissa kuten muissa talvi olympialaisissa on ollut tapana, myös olympiatuli sytytettiin hallin sisätiloissa joka oli ennennäkemätöntä mutta hyvinkin näyttävää, vanhoilliset tapauhrit voivat toki vetää tästä herneet nenään ;)

YLE:n urheilutoimitus seuraa kisoja netissä osoitteessa http://www.yle.fi/urheilu/suurtapahtumat/vancouver_2010/ johon kannattaa aika ajoin klikata, toki lähetykset näkyvät myös YLE:n TV-kanavilla sekä netissä suorina lähetyksinä, tässä linkki sivustolle joka neuvoo kuinka suoria lähetyksiä voi seurata netissä YLE:n selostuksen kanssa. (kyseessä EBU;n lähetykset, huom! osa kisoista nähtävillä myös HD-formaatissa)

Eli ei muuta kuin nautinnollisia Olympia hetkiä.

Ei kommentteja: