01 huhtikuuta, 2010

Spotify ei tuettuun puhelimeen. Päivitä Asus Express Gate myös vanhempaan emolevyyn

spotify_logo_paras

Spotify on tuo erinomainen musiikkipalvelu joka tarjoaa ilmaiseksi musiikkia kaikille rekisteröityneille käyttäjilleen. Spotify on tuonut tuon mainion palvelun myös älypuhelimille, kuten osaan Nokian puhelimia sekä Applen iPhoneen sekä Googlen Androidiin. Puhelinversio vaatii Premium, eli maksullisen Spotify tunnuksen. Lisätietoja Spotifystä että sen älypuhelin versioista löytyy palvelun kotisivulta, osoitteesta http://www.spotify.com/

Älypuhelin versio siis toimii heittämällä Applen iPhonella ja Googlen Androidiin perustuvilla laitteilla mutta Nokialaisissa se toimii virallisesti vain muutamissa malleissa, todellisuudessa kuitenkin Spotifyn voi asentaa useampaan Nokialaiseen kuin sivuston tuettujen mallien lista antaa ymmärtää, muun muassa Nokia E61i puhelimessa Spotify toimii kyllä mutta pieniä virheitäkin siitä löytyy.

nokia_spotify1 Asensin Spotifyn E61i puhelimeen valitsemalla puhelimen selaimella Spotifyn sivulta jonkin qwerty näppäimistömallisen Nokia puhelimen joka näytti ulkoisesti eniten E61i mallilta, sivusto tarjosi tämän jälkeen asennustiedoston, latasin asennustiedoston ja asennus onnistui ilman ongelmia.

Heti näkyvä virhe asennuksen jälkeen, on se että puhelimen käyttöliittymään ei tule Spotifylle kuvaketta lainkaan mutta teksti sentään näkyy.

Ohjelma käynnistyy hyvin ja kysyy Spotifyn käyttäjätunnusta, tämän jälkeen ohjelma kysyy halutaanko sitä käyttää Online -tilassa vai Offline –tilassa, jossa voi kuunnella aiemmin synkronoituja kappaleita ilman verkkoyhteyttä, jos valitsee Online -tilassa niin ohjelma kysyy seuraavaksi mitä yhteysprofiilia halutaan käyttää.

Spotify osaa hakea puhelimen oman yhteysprofiililistan josta haluttu yhteystapa valitaan (WLAN, 3G), tämän jälkeen ohjelma osaa käydä tarkistamassa saman tien offline kuunteluun merkatut soittolistat ja jos niitä on niin se alkaa siirtämään kappaleita taustalla puhelimen muistikortille. Online soittolistat näkyvät myös ja niitä pääsee kuuntelemaan, hakutoimintokin toimii mutta ainakin toistaiseksi hieman epävakaasti, ainoastaan hakutoiminnossa ohjelma on käytössäni sulkeutunut itsestään.

Koska E61i ei ole suoraan tuettujen puhelinten listalla, ei ohjelmalta voi olettaa täydellistä toimintavarmuutta, jos Spotifyn kuunteluaikana tulee puhelu, ei musiikki lakkaa soimasta tähän vastatessa, myös puhelimen toiminnot hidastuvat huomattavasti tämän yhteisoperaation vuoksi, eli puhelimen resurssit loppuvat kesken, kuitenkaan Spotify ei sulkeudu tässä vaiheessa itsestään, myöskään puhelun jälkeen Spotifyyn ei pääse takaisin sillä avonaisten sovellusten listalta Spotifya ei löydy, vaikka se on päällä joten ainoa vaihtoehto korjata ongelma on sulkea puhelin irrottamalla akku sillä puhelin ei suostu sulkeutumaan Spotifyn kummitellessa sen muistissa.

Vaikka virheitä siis on, olen kuitenkin ollut tyytyväinen tähän. Se että voin kuunnella omia isojakin soittolistoja ulkona ollessani on tuonut silkkaa ajan säästöä elämään.

Erillisen soittimen käyttäminen on nyt vihdoin historiaa!

SplashtopwithYahoo_610x457Asus Express Gate on pieni käyttöjärjestelmä jonka voi asentaa tietokoneisiin joissa on Asus emolevy ja Asuksen ACPI-ajuri.

Express Gate on todellisuudessa Asuksen brändillä merkitty Splashtop, minimalistinen Linuxiin pohjautuva käyttöjärjestelmä johon tietokone käynnistyy ennen Windowsin tai isomman Linuxin käynnistymistä.

Splashtop on ideaali silloin kun tarvitaan jotain nopeasti eikä ole aikaa odottaa isomman käyttöjärjestelmän käynnistymistä, sillä Splashtop käynnistyy alta 5 sekunnin ja on heti toiminta valmis.

Ongelmana on nyt se että Asus on ollut hyvin laiska päivittämään uusimpia Splashtop versioita sen hieman vanhempiin emolevyihin.

Viimeisin versio mikä minun emolevy mallissa virallisesti on tuettuna sisälsi sellaisen ongelman että se ei pystynyt esittämään Youtubessa olevia videoita, vaikka se Flash liitännän sisältääkin.

No nyt viime päivinä ongelma on alkanut hiertää taas kun Splashtopissa olen joskus hieman kauemmin oleskellut, sitten päätin etsiä tuoreimman Express Gate asennustiedoston Asuksen FTP arkistosta ja kuinka ollakaan löysin sen ja se jopa toimii.

Tämä nyt versiossa 1.5.17.6 on kaikista tuorein Express Gate, se sisältää myös automaattisen päivitystoiminnon jonka ansiosta se osaa päivittää itse itsensä.

Uusi versio sisältää myös uuden mediasoittimen joka on kerännyt yhteen monia internetin video ja musiikkipalveluita, myöskin Internetin sähköposti ja kalenteripalveluita on integroitu pakettiin mukaan, joka on erinomainen lisä ja tietenkin tuo mainitsemani Youtube -ongelma on korjattu, myös tuki Suomen keliselle näppäinasettelulle on mukana.

Asus ei ole päivittänyt emolevyjensä ajurisivustoille linkkiä tähän tuoreimpaan versioon vaikka se on ftp sivustolla ollut jo 11.02.2010 lähtien, se löytyy kyllä osasta uusien emolevyjen ajurisivustoja mutta ei vanhempien kuten esimerkiksi nyt viime vuotuisten mallien.

Tässä linkki tuohon tuoreimpaan versioon. (huom, kyseessä on Taiwanissa oleva ftp palvelu joten siirtonopeudet ovat sen mukaisia, tiedosto on yli 400megaa)

Päivitys: Express Gatesta on olemassa jo 2.0 versioita mutta ne eivät taida olla yhteensopivia toistaiseksi kuin tietyille Asuksen tuotemalleille (kannettavat, osa emolevyistä)

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

[ENGLISH]

Hi!!

I've tried to get ExpressGate 1.5.17.6 from FTP server and I always get "CRC Error" when I want to decompress it. I suppose the problem is the server, I'm not sure.

I saw you screenshot and my ExpressGate version hasn't those features, I really want them.

So I'm asking you if it's possible to you to upload a copy of your ExpressGate 1.5.17.6 at RapidShare.com, Megaupload.com or the Host of your preference so I could get my copy from you.

I hope that could be possible, I'll put an eye on this Blog.
THANKS IN ADVANCE!!!


PD: I got my "nick" from an Apocalyptica's song, as you know, Apocalyptica is a "Cello-Rock" band born in Finland. (^_^)!

Janne Granström kirjoitti...

thanks for your comment.

i will put that working installer somewhere, watch this comment page for that link later on this week.

about these builds what i was testing, there is some problems with its firefox browser, it not loading at all but all other new features working just fine, like that cool internet media player.

that firefox browser works just fine on first boot, so maybe something got wrong after that, i try to reinstall the whole thing and look if it fix it.

Anonyymi kirjoitti...

OK friend, thank you so much!!
I'll keep an eye on this page.

About Firefox (and other things) I see people made some installers for ExpressGate. Quite difficult to see where, but I rode a person added Firefox 3.0.

I'll try to find the source.

Janne Granström kirjoitti...

there is the link: http://dl.dropbox.com/u/1819329/ExpressGate_Installer_V15176_XPVistaWin7.zip

it is almost 400MB so i keep that file there some weeks from now.

i dont test that reinstall yet...

if you need a dropbox account please use my referral link: https://www.dropbox.com/referrals/NTE4MTkzMjk5

Anonyymi kirjoitti...

Thanks!
You're right... this version has some problems.

Mine was I had to enter to ExpressGate and Quit in order to enter Windows 7; otherwise PC crashes and O.S. didn't load.

Let's hope future version (or perhaps, 2.0 if my PC supports such a software).

Thanks again, and I'll be around here in order to know NEWs about this.

See yaa!!!!

Janne Granström kirjoitti...

aah righ, there is that boot problem, you need boot from express gate to windows :/

when the updated version comes around, i post it here too.

Anonyymi kirjoitti...

Hi again!
At FTP I found those files:

ASUS_ExpressGate_151711_XPVISTAWIN7.zip
ExpressGate_V151710_XPVISTAWIN7.zip
ExpressGateHDD_V15179_XpVistaWin7.zip

All of them seems to be newer than 1.5.1.76.

As usual I tried to download them, but I always have CRC errors, so count with you again.

See you!!

Janne Granström kirjoitti...

yep, i trying to download these too but errors comes to me too so these packets are corrupted :/ we need to wait updated zips for these ones.