09 marraskuuta, 2012

Windows 8: Missä käynnistä?, missä gadgetit?

Microsoft päätti poistaa uusimmasta Windows painoksestaan Käynnistä-valikon sekä kätevät työpöytägadgetit jotka siihen tuli mukaan Vistasta lähtien.

Microsoft korvasi Käynnistä-valikon idioottimaisella “metro-käyttöliittymällä”, eli kokoruudun vievällä sekoituksella ohjelmia ja pikakuvakkeita joka on kaiken lisäksi äärimmäisen ruma.

Me “normaalit” käyttäjät haluamme käyttää Windowsia edelleen työpöydän kautta eikä minkään metron.

Joten etsin verkosta korjauksen asiaan ja löysin Stardockin Start8 ohjelman joka tuo järjen Windows käyttöjärjestelmään takaisin, eli tuon yksinkertaisen “Käynnistä-valikon” sekä ennen kaikkea kategorioimattoman haun joka esittää kaikki hakutulokset suoraan ilman klikkailuja.

Start8 osaa myös käynnistää Windows 8:in suoraan työpöydälle kirjautumisen jälkeen joten metrosta pääsee melkeinpä kokonaan eroon niin halutessaan.

Me myös haluamme nähdä järjestelmästä tietoja, uutisotsikoita, kellon, päivämäärän, kalenterin, sään ja paljon muita asioita suoraan sieltä jota me tuijotamme suurimman osan, eli työpöydältä ja ilman että mitään tarvitsisi tietojen vuoksi tehdä, esimerkiksi avata ohjelmaa tai painaa jotain painiketta.

Noh, kasiin siirryttyäni aloin heti etsimään Microsoftin gadgeteille vaihtoehtoa, Yahoo Widgets oli lakannut kehittymästä ja ohjelmat ajetaan alas Yahoon toimesta (ironista kyllä, syynä Vista/7 gadgetit).

Etsiskelin lisää, Google Desktop on lopettanut jo aikoja sitten kehittymisensä eikä sitä saanut enää ladattua joten sekin mahdollisuus oli poissa pelistä.

Sitten löysin jonkun foorumin kautta uuden gadget alustan joka löytyy nimellä XWidget, tämä alusta tarjoaa tarpeellisen määrän uusia gadgetteja, tai nykyisin widgettejä joista ainakin minä löysin tarvitsemani.

Viimeksi tänään löysin itselleni tärkeän widgetin, nettiradio widgetin jonka avulla voi kuunnella itse asetettuja nettiradioita, hienona yksityiskohtana widgetin saa läpinäkyväksi.

Eikä XWidget ole vain ohjelma widgettien näyttämiselle, widgettejä voi kätevästi editoida ja virittää tarpeen mukaan sen sisäänrakennetussa editorissa:

XWidget on todella monipuolinen alusta mikäli on yhtään kiinnostunut siitä sen saa ladattua ilmaiseksi kotisivultaan.

Ei kommentteja: