21 lokakuuta, 2014

Unboxaus ulkona: Samsung Gear Fit

Tulin hankkineeksi Samsung Gear Fitin tuossa viime kuun alussa, jo yksin senkin takia että käteni on suorastaan vaatinut jotain kelloa tai nauhaa tuohon ranteelle.

Mietin aluksi Gear 2:sta koska se on todellinen älykello mutta kun Saunalahdelta ilmestyi tarjous jolla Fitin saikin alta 100 eurolla niin valintaa ei ollut vaikea tehdä enää sen jälkeen.

Fitin ulkomuoto on täydellinen kellolle ja se on todella näyttävä, kellon näkee heti jo pidemmältäkin katsottaessa ja mikä hienointa Fit herättää ruudun kun ranteen nostaa samalla tavalla kuin katsoisi tavallista kelloa.

Olen pitänyt myös Fitin kautta askelmittaria ja askelmittarin saa näkyville suoraan kellotauluun joka voi kuulostaa yksinkertaiselta mutta se on äärimmäisen kätevä tapa seurata tavoitteiden kehittymistä, kun tavoite on saavutettu ilmoittaa Fit siitä tietynlaisella värinällä sekä lisää mitalin askelmittarin ympärille.

Fittiin saa myös ladattua sovelluksia jolla sen saa toimimaan enemmän älykellon tavoin, esimerkiksi sillä voi vastata puheluihin erillisen ohjelman avulla niin että puhelimessa aktivoituu kaiutin, näin varsinkin sisätiloissa on helppo aloittaa puhelu, se kertoo myös kuka on soittamassa.

Joissakin sovelluksissa kuitenkin huomaa kuinka rajoittunut Fitin prosessori on, ohjelmat tahmaavat mutta pienen totuttelun jälkeen ongelmaa ei enää erota niin räikeästi.

Lisäohjelmien lisäksi myös sisäänrakennetut ohjelmat ovat mielenkiintoisia. Fit on toki tarkoitettu kuntoilun statistiikan keräämiseen ja kevyehköön valmentamiseen, sillä se pystyy ilmoittamaan koska kannattaa juosta kevyesti ja koska voi kiihdyttää vauhtia reaaliaikaisen sykemittauksen avulla.

Siinä on kuitenkin myös mukana uniaikamittari joka pystyy laskemaan minuutilleen nukkumisen ajan sekä sen kuinka levollisesti tai levottomasti käyttäjä nukkuu, se kertoo prosenteissa ajan siitä kuinka paikallaan käyttäjä on nukkunut, itselläni luku on yleensä yllättävänkin suuri jopa 88%.

On myös mielenkiintoista seurata minkä pituisia unet yleensä ovat, itselläni arkisin Fitin mukaan minulle on riittänyt noin viiden ja puolen tunnin unet kun taas viikonloppuisin mennään joskus jopa kymmeneen tuntiin.

Minä kun diggailen yleensä kaiken tekemiseni loggaamisesta niin Fitin tarjoamat nippelitiedot omasta kropastani ja käyttäytymisestäni ovat aivan mielettömän siistejä juttuja :), toivoisin vielä kuitenkin että sykemittarin saisi toimimaan reaaliajassa kokoajan eikä vain tietyissä harjoituksissa, kuten se nyt tekee.

Sykemittari Fitissä on optinen joten se saattaa viedä melkoisesti akkua ja siksi optio on varmaankin poistettu?, ehkä siihenkin tulee erillinen ohjelma jossain vaiheessa jolla sen saisi pidettyä jatkuvasti päällä, esimerkiksi siten että se mittaisi sykkeen aina 10 minuutin välein ja ilmoittaisi kun syke laskee liikaa tai nousisi pidemmäksi ajaksi liiaksi keskiarvosta.

Tässä nyt joka tapauksessa laitteen unboxaus jonka me teimme melkein heti kun hain paketin postista. Olen pahoillani videon äänenlaadusta, sille ei oikein voinut mitään tuulisessa säässä.

Ei kommentteja: