04 tammikuuta, 2016

Vuosi vaihtunut mutta kaikki on kuten ennenkin

Hyvää uutta vuotta 2016!

Nyt on tosiaan jo vuosi 2016, kun vasta äskettäin siirryimme 2000-luvulle.

Aina 90-luvulle saakka jokainen vuosikymmen näkyi ja erottui selkeästi mutta 2000-luvulla vuodet ja vuosikymmenet eivät juurikaan erotu toisistaan, kaikki rakennukset rakennetaan lasivaippaan ja kaikki kuuntelee sitä helkutin popahtavaa räpin tapaista meteliä ja tätä on tehty kuusitoistavuotta putkeen.

Vai sanooko joku "toi on niin kakskoota?"

Tietotekniikassa eroja tulee mutta nekin ovat sinänsä samanlaisia, uusia prosessoreita, näyttöjä, tekniikkaa mutta se on jokavuotista kehitystä, ne eivät näy kuin nopeudessa, koossa ja hinnassa, näkyvillä nämä asiat eivät ole, ehkä se on yksi eroavaisuus että tekniikan käytöstä tulee jatkuvasti läpinäkyvämpää? mutta musiikkityylit, rakennukset ja vaatemuodit eivät erotu nekään, onko maailma siis valmis?

Peruselämisen suhteen maailma valmistui mielestäni jo 70-luvulla, silloin saatiin perusasiat kuntoon ja nyt on annettu kermaa kakun päälle niin paljon että sisuksen mätää ei maisteta, tai siitä ei edes jakseta enää välittää, kunhan se kerma vilkkuu ja on nii makiaa että.

Kohta tuolla on vanhempia joiden lasten nuorisoelämä tulee olemaan täysin samanlaista kuin vanhemillaan... onko se kehittävää kehitystä vai joko tämä jumittaminen saa riittää?

Jos se riittää niin mitä me keksitään tähän tilalle, kuinka me osataan erottua ja tehdä vuosikymmenistä taas muistamisen arvoisia? itselläni ei ole siihen vastausta ja ilmeisesti ei kovin monella muullakaan, maailma on siis valmis.

Ei kommentteja: