03 huhtikuuta, 2012

Os X

Olen käyttänyt iPadia nyt varmaankin kuukauden päivät ja pidän sen yksinkertaisuudesta, luulin että nyt ymmärrän Applen suunnan ja sen mitä sen tuotteita käyttäneet yrittävät kovaa inttää, olin väärässä :)

Eilen sitten kävin liikkeessä jossa oli iMac jota pääsi testaamaan, olin sen Os X käyttöjärjestelmän kanssa täysin hukassa :), yksinkertaisin ja ärsyttävin oli se että työpöytähaku on klikkauksen päässä eikä heti näkyvillä, myöskin se että tiedostot vain ovat jossain, eikä sillä pitäisi olla merkitystä missä.

Oletuksena ei ollut myöskään linuxiinkin jo standardiksi pesiytyviä pikanäppäimiä, esm "ALT-F4" jolla sulkea avoin ikkuna.

Uuden Os X;n fullscreenmode on hyvin häiritsevä aluksi mutta magicmousella sovelluksia voi kätevästi kierrättää joten ehkä toimintoon tottuisi myös muissa käyttöjärjestelmissä, tosin en näe tarvetta fullscreenille kuin nettiselailussa. (tosin taitaa olla parivuotta jo siitä kun viimeksi sitä käytin) Videoeditointisovellukset käynnistyvät jo muutenkin tarpeeksi suuriksi, ehkä tuosta hyötyy jos näyttö ei tue tarpeeksi suuria tarkkuuksia.

Kyllä varmasti osaan käyttöjärjestelmää käyttää ja hallita mutta nyt nopealla, noin 10-15 minuutin tutustumisella Applen uusimpaan kissapetoon ei vakuuttanut, ainakaan sillä kuuluisalla yksinkertaisuudellaan. :)

En ole oman demoamiseni jälkeen yhtään sen enempää innostuneempi ostamaan Mac tietokonetta, mutta jos tätä lukee joku Macisti jolla on ylimääräisiä koneita hyllyt täynnä.. niin otan mielelläni Os X -laitteen pidempäänkin testiin.

Ei kommentteja: